Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to oznacza, ponieważ możliwości jest bardzo dużo. Ten przepis to moja fantazja i dobrze, że będzie to zapisane gdyż w kuchni ważna jest powtarzalność a zwłaszcza ta dobra.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 163
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 319
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 25
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Na początku kroimy cykorię białą w piórka i dodajemy pokrojonego buraka w kostkę.
Następnie kroimy w kostkę czerwoną paprykę i dodajemy pestki ze słonecznika.
Ogórka kroimy na połowę i drylujemy pestki z obu połówek. Kroimy w piórka i ogórka dodajemy do reszty składników. Również czarne oliwki kroimy na połowę i dodajemy.
Ostatnie składniki są trzy a mianowicie w paski kroimy kawałek sałaty lodowej potem na połówki kroimy miechunkę i na sam koniec dodajemy truskawki pokrojone w ćwiartki
Przed podaniem delikatnie mieszamy i dodajemy oliwę oraz ocet winny. I tylko tyle i aż tyle jeśli chodzi o naszą pyszną sałatkę do grilla. Smacznego