Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z truskawkami i leśnymi owocami zaskoczy Twoich bliskich. W połączeniu z białym serem, świeżymi liśćmi rukoli, botwinką oraz po przełamaniu słodkości sosem zyskasz gotowe danie lub dodatek do gorącego posiłku. Wypróbuj ten przepis także podczas letniego grillowania.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20707
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5210
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20707
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5210
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 76
Składniki
Rukolę i liście młodej botwinki opłucz pod bieżącą wodą. Odstaw do wysuszenia. Truskawki także przemyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój ostrym nożykiem szypułki. Podziel każdą z nich na dwie części, przecinając wzdłuż. Jeśli są duże, pokrój truskawki w ósemki. Resztę owoców także umyj i odstaw do wysuszenia, np. w durszlaku.
Posiekaj orzechy włoskie. Ser pokrój na mniejsze części. Na głębokim półmisku ułóż rukolę, liście botwinki, a następnie posyp równomiernie owocami: borówkami, jeżynami i malinami. Na nie rozłóż truskawki pokrojone w mniejsze części. Posyp serem białym i orzechami.
W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny i miód. Dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem przed podaniem.