Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na śniadania, lekki lunch czy kolacje.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 102
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 208
Składniki
Na talerzu układam mix ulubionej sałaty, pokrojone w ósemki pomidory , ogórka w plastrach oraz paprykę w paskach. Następnie układam kawałki tuńczyka , pokrojone w mniejsze kawałki fileciki anchois oraz pokrojone na pół marynowane cebulki . Na patelni smażę dwa jajka sadzone i układam na sałatce. Sałatkę posypuję podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika i polewam sosem. Sos: Do miseczki przekładam musztardę , miód , sok z cytryny. Dodaje olej , przyprawy i energicznie mieszam kilka minut . Mój trik : Od dłuższego czasu sałatkę z tuńczykiem podaje zawsze z jajkiem sadzonym , bo lubię ten dodatkowy efekt płynności jajka na sałatce ale można go zastąpić klasycznym jakiem na twardo:)