Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na pożywną kolację, może skusisz się na sałatkę z tuńczykiem i ryżem. Wystarczy kilka prostych składników, by uzyskać bogaty i atrakcyjny smak. Bardzo ciekawym trikiem jest zastosowanie surowego i marynowanego ogórka jednocześnie.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5945
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i posiekaj w kostkę. Ryż ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, następnie odcedź. Marchewki ugotuj w mundurkach, następnie wystudź, obierz i pokrój w kostkę. Możesz też użyć marchewek z rosołu. Surowe ogórki obierz, drobno posiekaj, posól i zostaw na sicie. Pokrojone w kostkę korniszony także odsącz z soku. Groszek i tuńczyka wysyp z puszki na sitko, a cebulkę poszatkuj w kostkę.
Umieść wszystkie składniki sałatki w misce. Dodaj posiekaną zieleninę oraz zmieszaną z majonezem śmietanę. Dopraw, wymieszaj sałatkę i podawaj od razu. Przechowuj w lodówce.