Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka ale pożywna sałatka, kolorowa i bardzo smaczna:) Na imprezę, kolację lub do pracy:)
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 148
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 148
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy je do osolonego wrzątku i gotujemy 2-3 min. Odsączamy i odstawiamy do wystudzenia. Paprykė i mozzarellę kroimy w kostkę. Mięso wędzonego kurczaka również kroimy w kostkę. Półmisek wykładamy porwaną na kawałki sałatą. Na sałacie rozkładamy przygotowane składniki, boki półmiska dekorujemy przekrojonymi pomidorkami. Do oleju dodajemy sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i powstałym sosem polewamy sałatkę. * Jeśli lubimy ostrzejsze smaki do sosu możemy dodać więcej czosnku, szczyptę chili lub harissy.