Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 396 odcinka programu Ewa gotuje.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 931
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 122
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 931
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 35
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 101
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 122
Składniki
Warzywa pokroić – bakłażana i cukinię w plastry, paprykę na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić olejem i upiec na grillu lub żebrowanej patelni (ruszt warto natłuścić).
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować z czosnkiem. Przyprawić solą. Dorzucić umyte i osuszone liście rzodkiewki i pokrzywy. Wlać oliwę i sok z cytryny. Wszystko razem zmiksować. Pesto przełożyć do słoiczka. Na wierzch wlać trochę oliwy. Przechowywać w lodówce.
Rukolę ułożyć na półmisku lub dużym talerzu. Na rukoli umieścić pstrąga podzielonego na mniejsze kawałki oraz pokrojone warzywa i kiszonego buraka. Do pesto dodać sok z cytryny i olej. Sosem polać sałatkę.