Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A może taką sałatkę zaserwujecie na Wielkanocny stół ?
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Ziemniaki umyłem, ugotowałem w mundurkach, odcedziłem, przestudziłem. Obrałem, pokroiłem w plasterki. Groszek cukrowy blanszowałem 5 minut w osolonym wrzątku, osączyłem. Pomidorki umyłem, pokroiłem w ćwiartki. Szalotki obrałem, posiekałem. Rozgrzałem 2 łyżki oliwy, zeszkliłem szalotki, dodałem ziemniaki, rozmaryn, doprawiłem sola i pieprzem. Smażyłem, aż ziemniaki się zrumieniły, połączyłem z groszkiem, na koniec dodałem pokrojone pomidorki.
W soku z cytryny rozpuściłem szczyptę soli, dodałem rozmaryn oraz pieprz. Wlałem 3 łyżki oliwy, wymieszałem, aż powstała emulsja. Sałatkę polałem sosem, wymieszałem.