Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna,sycąca sałatka:)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Cebulę obrać,pokroić w kostkę i podsmażyć do zeszklenia. Pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki,dodać do cebuli i podsmażać do odparowania płynu a następnie odstawić do wystudzenia. Paprykę umyć,usunąć nasiona i pokroić w paseczki. Por pokroić w cienkie półplasterki a ogórki w kostkę. Jeśli jest dodawana szynka to pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać razem dodając majonez (ja dodaję tylko tyle by połączyć składniki) i doprawić pieprzem.Odstawić do lodówki do "przegryzienia" smaków.Smacznego :)