Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może być ona pysznym dodatkiem do obiadu (zamiast tradycyjnych ziemniaków), do potraw z grilla, bądź być samodzielnym posiłkiem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10421
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10421
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach, jeszcze ciepłe obrać ze skórki i pokroić w plastry. Kiełbaski usmażyć na grillowej patelni. Następnie pokroić w talarki i wymieszać w misce z ziemniakami. Całość posypać posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem. W mniejszej misce przygotować sos – musztardę połączyć z octem, dodać sól i pieprz. Mieszać tak długo, by sól się rozpuściła. Cały czas mieszając dodawać olej małym strumieniem. Sosem polać sałatkę i dokładnie wymieszać. Wszystkie składniki sałatki muszą się dobrze połączyć, dlatego lepiej przygotować ją wcześniej i pozostawić w lodówce na około 3 godziny, sos nada ziemniakom wyjątkowego smaku. Polecam!