Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która powstała spontanicznie z produktów dostępnych w lodówce :) Nic więcej nie powiem, mogę tylko polecić :)
garnek, nóż, salaterka
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach do miękkości, odcedzić wystudzić bez przykrycia, aby dobrze odparowały. Marchewkę ugotować, wystudzić.
Por przekroić wzdłuż, następnie w cienkie paseczki, przelać wrzątkiem na sitku, odstawić do wystudzenia. Cebulę, ogórki, obrane ziemniaki i marchewkę pokroić w drobną kostkę.
Dodać groszek i por, cukier, sos koperkowo ziołowy, sól i pieprz do smaku oraz natkę pietruszki, wymieszać z olejem, odstawić na godzinę do lodówki.
Podawać z pieczywem, z dodatkiem dobrej wędliny czy tuńczyka.