Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana w każdym domu, stara jak świat sałatka ziemniaczana...
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 138
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Ziemniaki i marchew ugotowałem, pokroiłem w kostkę i wrzuciłem do miski. Do tego dodałem pół puszki odsączonego groszku i kukurydzy. Następnie dwa pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Na koniec ugotowane, pokrojone w grubą kostkę jajka.
Całość posoliłem i popieprzyłem do smaku, a następnie dodałem majonez, tyle, żeby w całości pokrył sałatkę, ale żeby nie była zbyt rzadka.
Sałatkę odstawiam na całą noc do lodówki, na drugi dzień smaki się przegryzą i jest najsmaczniejsza. Czasem dodaję pół puszki kukurydzy, gotowaną pietruszkę lub kawałek selera. Nie polecam używania cebuli. Cebula już na drugi dzień potrafi zabić smak sałatki, całkowicie ją dominując.
Przemycamy zdrowie: Do swojej sałatki dodaję szczyptę kurkumy, łatwo też ukryć w niej odrobinę płatków owsianych czy otrębów.