Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-06-2022
Sałatkę z bobem można podać na zimno lub ciepło - w obu wersjach smakuje rewelacyjnie. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub grilla.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 107
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12178
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 61
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 37
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 107
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12178
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 61
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 37
Składniki
Ziemniaki gotujemy. Następnie studzimy i kroimy w półplasterki. Bób płuczemy. Wrzucamy do wrzątku z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki cukru. Gotujemy. Młody bób będzie dobry po 6-10 minutach, starszy musi się gotować nawet 20. W trakcie gotowania próbujemy, czy już nam odpowiada. Po ostudzeniu bób obieramy. Ogórki kiszone kroimy w plasterki. Mieszamy olej, ocet i przyprawy. Łączymy ziemniaki, bób, ogórki kiszone, sos i koperek. Podajemy na zimno lub podgrzewamy.