Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe ziemniaki doskonale przyjmują smak pomidorów, oliwek i oliwy.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 231
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 527
Składniki
Ziemniaki gotuje się w mundurkach, jeszcze ciepłe obiera się i kroi dosyć grubo. Dwa pomidory kroi się w półksiężycki a cebulę w piórka. Do sosu sieka się jednego pomidora, oliwki, dodaje się starty czosnek, sól, pieprz, oliwę i ocet. Sosem polewa się jeszcze ciepłą sałatkę. Powinien być akcent zielonej bazylii, u siebie użyłam suszonej i szczypiorku dla koloru. Sałatka jest smaczna na ciepło i zimno.
Smacznego :)