Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w śmietanie to jeden z moich ulubionych przepisów na śledzie. Z dodatkiem żurawiny, która świetnie podkreśla ich smak, sa naprawde pyszne. Rewelacyjny przepis, świetna przystawka na każdą okazje.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1020
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1173
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11920
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1020
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1173
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11920
Składniki
Natkę pietruszki posiekać i przelozyc do miseczki. Dodać do niej przetarte przez sitko żółtko, śmietanę, chrzan oraz sok z cytryny. Całość doprawić sola i pieprzem do smaku i dodać żurawinę. Całość dobrze wymieszać. Śledzie pokroić w mniejsze kawałki lub zostawić je w całości. Ułożyć warstwami na półmisku i każda warstwę polać przygotowanym wcześniej sosem. Na koniec posypać natka pietruszki. Podawać schłodzone. Smacznego!