Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre w smaku śledzie, słodkie pomidory i mięciutkie ale słone orzeszki to doskonałe połączenie smaków!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Składniki
Do miski przekładamy orzeszki, pomidory, cebulkę oraz śledzie pokrojone w mniejsze części. Dolewamy oliwę z pomidorów, przyprawiamy szczyptą soli, pieprzem cayenne oraz majerankiem. Mieszamy aby składniki dokładnie połączyły, a następnie przekładamy do słoika. Śledzie powinny być ułożone luźno, więc jeśli mamy mały słoik spokojnie możemy rozłożyć je do dwóch. Do każdego słoika wlewamy olej tak aby przykrył śledzie. Pozostawiamy je w lodówce przez 2-3 dni codziennie przekręcając słoikiem aby smaki się wymieszały.