Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudny smak, śledzi i kapusty kiszonej. Przepis autorski:) Polecam
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 86
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1692
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 701
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 86
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1692
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 701
Składniki
Jeśli matiasy są bardzo słone należy je wcześniej wymoczyć. Następnie kroimy je w większą kostkę. Dodajemy do miski. Kapustę siekamy jeśli jest bardzo „długa” dodajemy do śledzi. Cebulkę, paprykę oraz pietruszkę siekamy. Jabłko i marchew ścieramy na tarle o dużych oczkach. Dodajemy wszystko do miski wraz z rodzynkami <ja miałam bardzo duże więc też je pociachałam;)> Doprawiamy pieprzem i cukrem, polewamy olejem. Mieszamy. Pozostawiamy do czasu aż się troszkę przegryzie.