Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki tofu w sosie sojowo – pomarańczowym, to potrawa w słodko – ostrym a jednocześnie bardzo aromatycznym wydaniu. Obłędnie pyszne, lekkie i proste danie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1536
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 309
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 233
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 66
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 180
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1536
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 309
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 233
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 66
Składniki
Sałatę poszatkuj, rozłóż na talerze.
Pomarańczę dokładnie umyj / sparz wrzątkiem / wyciśnij sok.
Skórkę z połowy pomarańczy drobno posiekaj.
Na patelnię wlej przez sitko sok pomarańczowy, sos sojowy, ocet ryżowy, syrop z agawy zamieszaj.
Dołóż posiekaną skórkę pomarańczy oraz drobno poszatkowaną papryczkę chili bez pestek.
Dodaj masło, zagotuj i zmniejsz ogień.
Tofu pokrój w równą kostkę i dodaj do sosu.
Duś pod przykryciem około 15 minut. Od czasu do czasu mieszaj i polewaj tofu sosem.
Na talerze z sałatą, wyłóż porcje tofu.
Posyp granolą oraz płatkami migdałów.
Całość polej pozostałym sosem.
Dodaj po kilka listków bazylii.