Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta, chrupiąca surówka, która sprawdzi się zarówno dodatek do pieczonej ryby, jak i smażonego kotleta. Można ją podać z majonezem lub w nieco lżejszej wersji z oliwą, miodem i sokiem z cytryny.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Kapustę opłucz i drobno poszatkuj.
Pora umyj, odetnij końcówkę, przekrój wzdłuż na pół i pokrój w cienie półplasterki.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Jabłko obierz i zetrzyj podobnie jak marchewkę - na tarce z grubymi oczkami.
Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj ze sobą.
W miseczce połącz oliwę z miodem i sokiem z cytryny lub octem jabłkowym. Surówkę z kapusty i pora polej sosem. Ponownie wymieszaj składniki.