Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta i pyszna surówka babci Jadzi będzie rewelacyjnym dodatkiem do każdego obiadu - zarówno prostego, codziennego, jak i bardziej uroczystego. Wystarczy tylko kilka składników, parę minut roboty, a efekt jest naprawdę zachwycający.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj. Przesyp do miski.
Marchewkę umyj i obierz. Zetrzyj na tarce i dużych oczkach. Ogórki również zetrzyj na tarce.
Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę.
Warzywa, olej, sok z cytryny, cukier i przyprawy wymieszaj. Surówkę podawaj od razu z wierzchu posypaną pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego!