Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka colesław to jeden z najpopularniejszych dodatków do różnego typu dań. Świetnie smakuje także samodzielnie. Zobacz jak ją przygotować zgodnie z oryginalnym przepisem.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Przygotuj kapustę. Pozbądź się pierwszych liści oraz tych, które są uszkodzone. Przekrój, a następnie pozbądź się twardej części, czyli głąba. Poszatkuj kapustę drobno, najlepiej na cienkie paski. Możesz to zrobić samemu lub z pomocą miksera z przystawką do szatkowania. Przełóż posiekaną kapustę do dużej miski.
Marchewki obierz, opłucz, a następnie zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Jeśli chcesz, aby surówka miała jednolity wygląd, także posiekaj w taki sposób, by uzyskać cienkie paski. Cebulę umyj pod bieżącą wodą i również pokrój. Przełóż składniki do wcześniej przygotowanej kapusty. Koperek lub natkę pietruszki posiekaj. Dodaj do miski. Wymieszaj,
W małej miseczce wymieszaj majonez, ocet z białego wina, musztardę, cukier oraz jogurt lub śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Dodaj sos do warzyw i wszystkie składniki połącz. Odłóż do lodówki, aby surówka colesław nabrała lepszego smaku, na około godzinę.