Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 781
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 165
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 610
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 781
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 165
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 610
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
1. Umyć zebrane rośliny, odsączyć. Listki mniszka pociąć na 2-3 kawałki, dodać pokrojone łodygi mniszka oraz łodygi bluszczyka, posypać ziołami prowansalskimi. Wymieszać całość. 2. Wykonać sos: Wymieszać ocet, olej/oliwę, śmietanę oraz miód. (można dodać łyżkę wody przegotowanej lub mineralnej).
3. Dodać sos do surówki. Wymieszać, dodać sól i pieprz i odstawić do "przegryzienia" się składników. Posypać całość żółtymi płatkami mniszka. Schłodzić w lodówce. Smacznego!