Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna surówka z białej kapusty z marchwią, jabłkiem, kiszonym ogórkiem i zieleniną. Odrobiny pikantnego smaku dodaje czosnek /kiszony z ogórkami/ oraz tradycyjne przyprawy.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 498
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 78
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 160
Składniki
Białą kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i drobno szatkujem /usuwając głąb i twarde części/. Następnie zasypujemy jedną łyżką soli, mieszamy, ugniatamy rękoma i odstawiamy na 30 min.Po tym czasie odciskamy sok. Marchew i czosek obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Obrane jabłko i ogórki kiszone /ze skórką/ ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy drobno posiekaną natkę i koperek oraz olej. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 30 min. Jeśli wolimy bardziej wyraziste smaki możemy dodać więcej ogórków kiszonych lub czosnku.