Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z burakami to orzeźwiająca i pyszna propozycja dania na każdą porę roku. Buraki nadają charakterystycznej słodyczy. Całość jest lekko chrupiąca i wyjątkowo lekkostrawna. Warzywa i mięso ugotowane są na parze, bez dodatku tłuszczu. Wyrazisty i aromatyczny dressing zwieńcza danie, dzięki czemu jest ono idealne jako przystawka, sałatka na imprezę czy samodzielne danie, na przykład na świąteczny stół.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 506
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13021
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 506
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 217
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13021
Składniki
Buraki i selera ugotuj na parze do miękkości. Obierz je i pokrój w średniej wielkości kostkę. Pierś z kurczaka także ugotuj na parze i pokrój w kostkę podobnej wielkości. Fasolkę odsącz i wypłucz na sitku pod bieżącą wodą.
Kapustę pekińską umyj i poszatkuj. Cebulę obierz i drobno posiekaj. W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu.
Wszystkie składniki sałatki krótko wymieszaj ze sobą, by buraki nie przefarbowały innych warzyw i mięsa. Całość zalej przygotowanym wcześniej sosem. Surówkę z burakami podawaj od razu po przygotowaniu, udekorowaną natką pietruszki.