Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem z dodatkiem jabłka, cebuli i szczypiorku to świetny dodatek do dań obiadowych. Jest to cennym źródłem witamin i składników mineralnych a do tego jest prosta w przygotowaniu i wybornie smakuje.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
Składniki
Oczyszczoną i podzieloną na mniejsze kawałki czerwoną kapustę ścieramy na tarce o dużych otworach. Startą kapustę przekładamy do dużej miski, skrapiamy sokiem z cytryny i dokładnie mieszamy.
Obrane ze skórki jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę. Opłukany szczypiorek drobno siekamy. Do miski z kapustą wrzucamy starte jabłka, pokrojoną cebulę oraz szczypiorek, dodajemy jogurt, majonez oraz tarty chrzan, wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.