Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna na całego, w końcu... Lekkie, kolorowe surówki są teraz bardzo na czasie, zachwycają smakami i kolorami, taką wiosenną świeżością. Dzisiaj proponuję Wam mix sałat z jarmużem, pomarańczą i solonymi orzeszkami. Dietetyczna i bardzo smaczna mieszanka.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Sałatę i jarmuż opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sicie. Pomarańcze obrać, pokroić w drobne kawałeczki. W miarę możliwości usunąć jak najwięcej białych błonek. W misce wymieszać sałatę, jarmuż, pomarańcze i orzeszki ziemne. Całość doprawić do smaku mielonym pieprzem. Jeżeli surówka wydaje Wam się zbyt sucha można dodać odrobinę oliwy z oliwek. Ja nie dodawałam, zastąpił ją sok wydzielający się z pomarańczy. Surówkę możemy podawać z ryżem i mięsem lub zajadać z pieczywem razowym.
Smacznego.