Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam niebanalną i zdrową surówkę z kalarepy. Chrupiąca, pyszna i szybka w wykonaniu. Surówka pasuje doskonale do dań obiadowych i dań z grilla, polecam :-).
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
Jabłko, marchew i kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Koper umyć i posiekać drobno. Pora umyć i pokroić w kostkę. Pora posypać solą, żeby zmiękł (pół łyżeczki). Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Surówkę wymieszać, dodać majonez (można pominąć), jogurt, sól, pieprz i wszystko dokładnie połączyć, gotowe! Smacznego!