Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Surówka z młodej kapusty z dodatkiem kukurydzy i majonezowo-chrzanowym sosem. Świetnie sprawdzić się jako dodatek do mięs i ryb.
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 130
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 825
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 130
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 825
Składniki
Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy i zasypujemy 1 łyżeczką soli na około 15 minut. Po tym czasie płuczemy i odciskamy z nadmiaru wody. Trzemy jabłko i marchew. Razem z kukurydzą dodajemy do kapusty. Składniki sosu mieszamy. Łączymy z surówką. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem. Surówkę podajemy po schłodzeniu.