Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie powstała jako dodatek do hamburgerów, ale z powodzeniem sprawdzi się jako prosta i smaczna surówka do obiadu.
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14713
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 511
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 175
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14713
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 50
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 79
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy gorącą wodą. Można powiedzieć, że jest to pewna forma blanszowania, po mojemu :) Czekamy, aż woda trochę przestygnie, wówczas odciskamy kapustę. W ten sposób przygotowana kapusta jest nadal chrupiąca i surowa, ale jednocześnie nieco miększa i łatwiej przyswajalna przez żołądek niż ta, która wodą nie została potraktowana. Oczywiście można ten etap z wodą pominąć i zwyczajnie dodać resztę składników do poszatkowanej, całkiem surowej kapusty. W zależności, co kto lubi i co może jeść. Tyle o kapuście, czas na przygotowanie pozostałych warzyw. Marchew i ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozdrobnione warzywa łączymy ze sobą, dodajemy oliwę oraz pozostałe przyprawy. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Przygotowaną surówkę wkładamy na godzinę do lodówki, aby smaki w niej zawarte dobrze się przeniknęły. Smacznego.