Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczną surówkę z kiszonej kapusty i innych warzyw oraz delikatnie kwaśnego jabłka, ale bardzo soczystego jabłka. Surówka taka była często przygotowywana do obiadu w moim rodzinnym domu , a teraz często gości na moim stole.
miska, tarka, talerzyki, obręcz do ułożenia surówki,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 360
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Kapustę kiszoną wypłukać, ( gdyby była zbyt kwaśna) osączyć. Przełożyć do miski. Marchewkę i jabłko obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty. Dodać również obraną pokrojoną w drobną kostkę cebule oraz posiekany koperek zielony. Przygotowaną kapustę razem z przygotowanymi warzywami przełożyć do dużej miski, dodać przyprawy do smaku oraz olej i dokładnie wymieszać. Gotową surówkę ułożyć na talerzykach. Podawać do obiadu.