Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na zdrową surówkę z kiszonych buraków z dodatkiem cebulki i jabłka. Fajny pomysł na wykorzystanie buraków z zakwasu, które są bardzo zdrowe, polecam!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 529
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 234
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 529
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju. Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Buraki wyciągnąć z zakwasu i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Buraki, cebulę i jabłka przełożyć do miski, dodać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać wszystko i podzielić na pół. Do jednej części dodać olej a do drugiej majonez. Dokładnie wymieszać, schłodzić i podawać. Smacznego!