Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wiosny jeszcze daleko, ale żeby umilić sobie trochę to oczekiwanie zapraszam na bardzo wiosenną surówkę. Najlepiej smakuję z warzyw, które są w pełni sezonu, ale pewnie i teraz uda Wam się zdobyć świeżego kalafiora czy też brokuła. Ważne, żeby były świeże, a nie mrożone bo będziemy je wykorzystać na surowo. Na początku trochę się zdziwiłam, że można je jeść na surowo, ale nic bardziej mylnego. Surówka jest bardzo wyrazista w smaku, a do tego zachowała całe bogactwo witamin. Bardzo polecam :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 81
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1463
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 81
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1463
Składniki
Wszystkie warzywa bardzo dokładnie umyć. Kalafior i brokuł rozdzielić na różyczki, a następnie bardzo drobno posiekać (warto użyć robota z odpowiednią końcówką). Rzodkiewki również bardzo drobniutko pokroić. Obie cebule także drobno posiekać. Podobnie koperek.
Tak przygotowane warzywa wymieszać ze sobą, dodać majonez i jogurt, doprawić solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać.
Smacznego :)
:)