Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja tabule: pysznej sałatki z kaszy kuskus, kolorowych papryk, natki pietruszki i kolendry. Smaczna, aromatyczna i kolorowa.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem, mieszamy i odstawiamy. Cebule obieramy i drobno siekamy. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w małą kostkę. Natkę pietruszki i kolendry drobno kroimy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy oliwę po suszonych pomidorach /lub inną smakową/, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny /jeśli bulion jest łagodny w smaku doprawiamy jeszcze solą/ i odstawiamy do lodówki na kilka godzin by smaki się przegryzły.