Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ta gości na naszych stołach najczęściej 2 razy do roku na święta ale ja nie ukrywam, że u mnie w domu robi się ją troszkę częściej. Wszyscy ją uwielbią i bardzo szybko znika z miski. Zapraszam po przepis.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Ziemniaki,marchewki, pietruszki, seler gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Po czym zalewamy zimną wodą. Studzimy. W tym czasie kroimy drobno por i ogórki. Groszek płuczemy i dodajemy do pora i ogórków. Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę rozmiarowo podobną do ogórków. Sałatkę doprawiamy majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do schłodzenia i przegryzienia się smaków. Smacznego!