Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warstwowe sałatki są super, zarówno na imprezę jak i do słoika do pracy. Dajemy co znajdziemy w lodówce i naprawdę małym nakładem pracy możemy mieć pełnowartościowy posiłek.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 743
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 160
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 743
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 160
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Brokuła obieramy z liści i gotujemy, kroimy na małe kawałki. Ser feta, czerwoną cebulę, ogórka i pomidory kroimy w kostkę. Puszkę fasolki odsączamy z zalewy. Słonecznik podprażamy na suchej patelni, lekko solimy.
Układamy w misce: brokuły - połowę sera feta- cebulę-fasolkę- drugą połowę sera feta- zielonego ogórka. Wszystko posypujemy podprażonym słonecznikiem. Na wierzch układamy pokrojone pomidory. Każdą warstwę delikatnie obsypuję pieprzem, soli nie trzeba używać dużo, bo ser feta jest słony ( oczywiście doprawiamy wg uznania- wg mnie sałatka jest wystarczająco słona). Sałatkę można zabrać do pracy, syci na długo i jest naprawdę pyszna.