Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królowa jest tylko jedna, a zaraz po tradycyjnej jarzynowej wskakuje ona królewna gyrosowa Sałatka gyros to najlepsza sałatka na domową imprezę.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Sałatkę zaczniemy od przygotowania kurczaka. Piersi kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor wraz z przyprawą gyros. Kapustę pekińską szatkujemy. Cebulę czerwoną i ogórki kiszone kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Aby przygotować sałatkę potrzebujemy średniej wielkości miski. Na dno miski układamy połowę mięsa z kurczaka, następnie polewamy ketchupem. Kolejno wsypujemy kukurydzę, cebulę, ogórki i połowę kapusty pekińskiej. Następnie wykładamy sos i delikatnie lekko smarujemy. Na koniec dodajemy pozostałą część kurczaka, znów polewamy ketchupem i całość posypujemy pozostałą kapustą pekińską. Dodatkowo możemy posypać prażoną cebulką oraz udekorować pomidorkami koktajlowymi. Sałatka gotowa