Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warstwowa jest nie tylko smaczna, ale również pięknie się prezentuje na stole z przekąskami. Możesz przygotować niewielkie, indywidualne porcje dla gości lub podać ją w dużej misie. Jeśli zdecydujesz się na tę drugą opcję, wybierz przeźroczyste naczynie, aby wszystkie warstwy były dobrze widoczne.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Ugotowany ryż rozłóż na dnie miski. Na nim rozłóż warstwę tuńczyka odciśniętego z zalewy oraz bardzo drobno posiekaną cebulę.
Majonez dopraw solą i pieprzem i rozsmaruj jako kolejną warstwę.
Ułóż warstwę kukurydzy.
Ugotowaną marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Ułóż jako kolejną warstwę sałatki.
Jajka ugotuj na twardo. Białka oddziel od żółtek. Żółtka zetrzyj jako osobną warstwę, starte białka utworzą osobną warstwę. Wierzch sałatki udekoruj wedle uznania.