Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 181
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 181
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Ryż gotujemy krótko (10-15 minut)w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy. Brokuły oczyszczamy, myjemy osuszamy i dzielimy na różyczki. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy na cienkie plasterki (Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrajamy na poł. Na patelni rozgrzewamy olej sojowy. Dodajemy ½ pieczarek i dusimy. Dodajemy ryż, bulion i brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na małym ogniu około 5 minut. Dodajemy mleko i zagotowujemy, topiony serek kroimy na kawałki dodajemy do ryżu, całość mieszamy aż ser się roztopi. Wtedy sałatkę przekładamy do miski, ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi i posypujemy szczypiorkiem oraz natką pietruszki