Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u mnie wiosenna sałatka z dressingiem klonowym. Klonowym? Hmm? Tak, właśnie. Muszę powiedzieć, że moje spojrzenie na dressing miodowo-musztardowy uległo diametralnej zmianie od kiedy zastąpiłam miód syropem klonowym! Niby mały szczegół, a zmiana ogromna. Miód też nie każdy lubi. Winny ocet zastąpiłam jabłkowym i wyszło całkiem nowe i smaczne połączenie. Tak mi zasmakowała ta sałatka, że robię już ją trzeci raz w tym tygodniu. Zapraszam do wypróbowania!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 55
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 993
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 143
Składniki
Zaczynamy od przygotowania dressingu. Na dressing klonowy potrzeba: – 2 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju rzepakowego) – 1 łyżka octu jabłkowego – 1 łyżka syropu klonowego (można zastapić miodem) – 1.5 łyżki musztardy – sól i pieprz do smaku Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.
W miseczce układamy kolejno liście sałaty, plasterki jabłka, bekonu, żurawinę, orzechy, posypujemy serem kozim lub serem feta.
Ta da! Gotowe. A nie mówiłam, że ta sałatka jest błyskawiczna?