Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surimi to delikatna i pyszna przekąska z krabów w postaci mielonego mięsa tych skorupiaków. Tradycyjnie pochodzi z Japonii, gdzie przyrządzano je także z ryb i innych owoców morza. Jednak wiosenna sałatka surimi pochodzi z naszej części świata i zachwyca swoją prostotą i lekkością. To połączenie delikatnego mięsa krabowego ze słodyczą kukurydzy i lekko kwaśnym akcentem ananasa. Całość łączy majonez, którym można regulować pikanterię całego dania. Ta sałatka świetnie sprawdzi się zarówno jako lekkie śniadanie czy kolacja, ale także na szybki lunch w upalne dni. Jej przygotowanie zajmuje mniej niż 15 minut. Uratuje cię w przypadku niezapowiedzianych gości czy większej imprezy rodzinnej.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Składniki
Paluszki krabowe i ananasa pokrój w kostkę. Włóż do miski razem z kukurydzą.
Majonez wymieszaj z solą i pieprzem. Dodaj do sałatki i połącz wszystko ze sobą. Majonez powinien stanowić tylko delikatny akcent tej potrawy.
Wiosenną sałatkę z surimi wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Podawaj ją w salaterkach lub szklankach, udekorowaną natką pietruszki.