Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na surówkę, która błyskawicznie znika z talerzy na imprezie. Idealna na grilla. Delikatna z nieoczywistym połączeniem smaków selera, jabłka, orzechów i suszonej żurawiny. Podlana apetycznym sosem na bazie majonezu i jogurtu greckiego.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Pierś kurczaka ugotuj w ulubionych przyprawach, aż mięso będzie miękkie. Gdy wystygnie, pokrój w kostkę. Selera i jabłko ze skórką zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Orzechy pokrój na kawałki. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj żurawinę (można ją pominąć, jeśli się nie lubi).
Przygotuj dressing - połącz jogurt z majonezem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i wymieszaj. Dressing dodaj do składników sałatki, dopraw w razie potrzeby. Przed podaniem miskę możesz ozdobić liśćmi sałaty masłowej.