Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 183
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 195
Składniki
Filety z indyka myjemy, kroimy w kostkę i nacieramy przyprawą do drobiu. Odkładamy je na 30 minut. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (według upodobania, ale nie może być zbyt miękki) i odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę i smażymy krótko pod przykryciem na oleju. Po przestudzeniu mieszamy makaron i kawałki indyka. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa dodajemy do mięsa i makaronu. Czosnek przepuszczamy przez praskę i dodajemy do sałatki. Wsypujemy koperek, dodajemy majonez i całość mieszamy. Dodajemy sól i pieprz do smaku.