Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkostrawna, smaczna, pasująca do każdego obiadu.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1027
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1199
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12270
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1027
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1199
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12270
Składniki
Ogórki, pomidory, avocado myjemy, avocado i cebulę obieramy. Do miski wysypujemy mix sałatkowy, dodajemy garść rukoli (jeśli dany mix jej nie zawiera), krojone w dużą kostkę pomidory i ogórek, cebulę, pokrojoną w piórka oraz avokado, pokrojony w drobną kostkę. Następnie dodajemy sos sojowy, olej słonecznikowy (można wziąć jaki macie, ale słonecznikowy tłoczony na zimno dodaje ten specyficzny smak). Wszystko dobrze mieszamy, jeśli jest za mało słona, odrobinę dosalamy i od razu podajemy do stołu. Pycha :) P.S. zamiast mixu sałatowego można dać całą zwykłą sałatę i dodać trochę krojonej czerwonej papryki. Reszta składników pozostaje taka sama - równie pyszne.