Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Wymieszałam żółtko z musztardą. Do majonezu preferuje używać widelca, majonez wtedy jest bardzo gęsty, ale pewnie każdy ma swoją metodę.
Użyłam najzdrowszego oleju rzepakowego. Wkapywałam go do masy i ciągle mieszałam.
Majonez będzie żółciutki. Trzeba dodać szczyptę soli i ewentualnie parę kropel octu do smaku.
Dodałam spirulinę, można użyć barwnika spożywczego.
Ugotowane jaja, 8 minut od zagotowania, przekroiłam w poprzek na pół. Zrobiłam farsz z filecikami anchovies. Do wyjętych Żółtek dodałam majonez, łyżkę śmietany, 4 fileciki i pieprz. Masą roztarłam. Dodałam jeszcze trochę posiekanego szczypiorku.
Farsz nałożyłam do jaj i ułożyłam je na półmisku.
Jajka udekorowałam pieprzem i czerwoną papryką. Majonez wycisnęłam przez torebkę foliową z końcówką do dekoracji. Z żółtego i białego majonezu zrobiłam kwiatki.
:D