Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna propozycja na pierwsze lub drugie śniadanie.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 176
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 176
Składniki
Masło rozpuścić i ostudzić. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą masę. Rozgrzewamy patelnię i smażymy placuszki bez dodatku tłuszczu. Truskawki (ja wybrałam mrożone) podgrzewamy w rondlu aż się rozpadną i sos zgęstnieje. Dodajemy cukier i cukier waniliowy według uznania. Placuszki polewamy sosem i dekorujemy całymi truskawkami