Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że każdy pamięta z dzieciństwa chlebek smażony w jajku. I to jest właśnie taki chlebek z kiełbaską, pomidorem i serem.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Pomidora umieścić w naczyniu i zalać wrzątkiem, a następnie zimną wodą. Zdjąć skórkę i pokroić w grube plastry. Jajka rozbełtać z dodatkiem soli i pieprzu czarnego świeżo mielonego. Kromki chleba moczyć w jajku układać na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym. Jak już chlebek usmaży się od spodu, przewrócić na drugą stronę i poukładać kiełbaskę krakowską, plastry pomidorów i przykryć plastrami sera. Patelnię przykryć i smażyć na wolnym ogniu do chwili aż ser się rozpuści. Oprószyć ziołami prowansalskimi i szczypiorem. Zajadać. Smacznego