Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arroz con leche, czyli ryż z mlekiem, hiszpański pudding ryżowy. Dzięki skórce cytrynowej uzyskuje się nowy smak puddingu.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 128
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 421
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 128
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1203
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 421
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 288
Składniki
Dokładnie wyparzamy cytrynę i bezpośrednio do saganka ścieramy skórkę z połowy cytryny. Dolewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy lub laskę wanilii i gotujemy. Na wrzące mleko wsypujemy ryż i wkładamy korę cynamonu. Bez przykrywki gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy ryż. Po ugotowaniu wyjmujemy laskę wanilii i korę cynamonu. Na talerzu posypujemy mielonym cynamonem i skórką cytrynową.