Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto na smaczne śniadanie.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 874
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 359
Składniki
Wykonanie: Soję wcześniej namoczyć, ugotować, ostudzić i zmielić. Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku, dodać jedną łyżkę cukru, połowę mąki, dokładnie wymieszać i odstawić rozczyn w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, zmieloną soję, 3 żółtka utarte z pozostałym cukrem , dodać sól do smaku i wyrobić ponownie dokładnie ciasto, po czym odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Dobrze wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Jedną częścią ciasta wyłożyć posmarowaną tłuszczem foremkę, nałożyć odsączone owoce, możemy posypać cukrem waniliowym. Przykryć drugą połową ciasta, posmarować rozmąconym jajkiem i jeszcze na chwilę odstawić.
W między czasie rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni, włożyć ciasto i piec około 30 minut.