Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny i szybki sposób na roladę z burakami, śledziem i kozim twarożkiem.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2915
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 269
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2915
Składniki
Śledzie lekko wymoczyć, osuszyć, grubsze przekroić wzdłuż. Buraki zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar soku i wymieszać z 2 łyżkami twarogu. Doprawić solą, pieprzem i chrzanem. Cebulę obrać, posiekać razem z natką pietruszki. Pozostały twaróg wymieszać z cebulą i natką, doprawić solą i pieprzem. Bagietkę przekroić wzdłuż nie rozcinając do końca. Obie strony bagietki posmarować pastą buraczaną, potem jasną pastą. Po środku rozłożyć plastry śledzia i korniszony.
Złożyć bagietkę, docisnąć i zwinąć w folię przezroczystą. Schłodzić przez minimum godzinę lub całą noc.