Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie, idealne na śniadanie
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać łyżkę mąki i trochę cukru. Poczekaj aż podwoi swoją obecnością
Mąkę przesiać dodać sól i zioła toskańskie, wlej rozczyn z drożdży i wyrób ciasto ręką lub robotem. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na ok 60-90 min.
Wyrośnięte ciasto wyjmij z miski i jeszcze raz delikatnie wyrobić. Podziel na w miarę równe części i uformować kulki. Kciukiem zrobić dziurkę na środku i uformuje coś na kształt Donata. Posmakuj żółtkiem i posypać ulubionymi ziarenkami. Piecz przez ok 18-23 min na złoty kolor. Smacznego 🫶
Podawaj z masłem i ulubionymi warzywami, wędliną lub na słodko 🫶🫶🫶🫶