Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budda Bowl to posiłek w misce lub półmisku, pełen zdrowych i smacznych rzeczy. Przedstawiam moją wersję z tofu, kuskusem perłowym i sosem z dodatkiem tahini - jest idealna na konkretne i pyszne śniadanie!
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5370
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 45
Składniki
Używałam tofu marynowanego. Jeśli używacie naturalnego, warto dzień wcześniej zamarynować je w ulubionych przyprawach. Tofu kroimy w kostkę. Smażymy na łyżeczce oleju, aż będzie zarumienione z każdej strony. Kuskus perłowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po odcedzeniu dodajemy 1 łyżkę oliwy, curry i płatki chilli. Dokładnie mieszamy. Marchew i kalarepę kroimy w cienkie paseczki (najlepiej obieraczką lub temperówką do warzyw). Paprykę kroimy w paski, pomidory na połówki. Składniki sosu mieszamy. W misce lub na półmisku układamy wszystkie składniki obok siebie. Całość polewamy sosem i posypujemy sezamem.